Inbound links verzamelen, zo doe je dat

Inbound links verzamelen

Om hoog in de resultaten van zoekmachines terecht te komen zul je voor jouw website aan linkbuilding moeten doen. Linkbuilding is het verzamelen van weblinks, ook wel backlinks genoemd, naar jouw website. Des te meer backlinks er naar jouw website leiden des te beter zal jouw website gevonden worden door zoekmachines. Jouw website krijgt hierdoor ook een hogere ranking, zolang de backlinks van goede kwaliteit zijn. De belangrijkste backlinks hiervoor kunt gebruiken zijn inbound links.

Wat zijn inbound links?

Inbound links zijn de inkomende links op jouw website. Door gebruik te maken van inbound links verwijs je via jouw website naar websites of blogs van anderen. Dit zul je niet lukraak met elke backlink moeten doen, je moet wel goed kijken naar de kwaliteit en of het van toevoegende waarde is aan jouw website. Zoekmachines volgens deze links en kijken ook hoe de website die erachter zit ervoor staat. Is het een website van hoge kwaliteit met een goede page rank, zoals een gerenommeerde nieuwswebsite? Dan zal dit bijdragen aan de page rank van jouw website. Gaat het om een pagina met mogelijke spam of heeft de website zelf een slechte kwaliteit? Dan werkt dit juist in jouw nadeel.

Wat kun je doen voor meer inbound links?

Je wilt natuurlijk zoveel mogelijk gevonden worden en de juiste doelgroep naar jouw website trekken. Maar hoe zorg je ervoor dat je meer inbound links krijgt en dan ook nog het liefst backlinks van goede kwaliteit? Hieronder geven we een aantal tips om dit voor elkaar te kunnen krijgen:

1. Maak gebruik van social media

Door gebruik te maken van social media kom je meer onder de aandacht met jouw website. Mensen die jouw pagina’s volgen op social media bezoeken hierdoor sneller jouw website en delen je posts als je hiermee de juiste doelgroep bereikt. Wordt jouw website vaker gedeeld via sociale media? Dan is dit ook interessant voor zoekmachines, omdat zij zien dat jouw website in trek is. Plaats ook op jouw website duidelijk zichtbare links naar de verschillende social media pagina’s van jouw bedrijf.

2. Werk samen met andere websites

Door samen te werken met andere websites ontvang je backlinks. Je kunt bijvoorbeeld een blog of een artikel schrijven over een andere website en hierin links plaatsen die leiden naar de desbetreffende website. Als deze website hetzelfde voor jou doet, haal je backlinks van goede kwaliteit in huis.

3. Kwaliteit

Houd voor de juiste inbound links altijd de kwaliteit in de gaten. Niet alleen van de inbound links zelf, maar ook van de manier waarop je deze inbound links verzameld. Goede kwaliteit van content en inbound links zorgt voor een betere positie in zoekmachines, helemaal als de inbound links zelf ook een hoge page rank hebben.

4. Onderhoud de inbound backlinks

Zorg ervoor dat je onderhoud blijft plegen als het aankomt op inbound links. Zijn de inbound links nog relevant? Is de kwaliteit nog naar verwachting? En trek je nog steeds bezoekers door deze backlinks? Controleer ook welke links naar jouw website leiden en of deze nog relevant zijn.